חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בש"א 165021/07

: | גרסת הדפסה
בש"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
165021-07
4.9.2007
בפני :
אביגיל כהן

- נגד -
:
מוסה גולזץ
:
קאלצ'י עטולה
החלטה

1.         בפני בקשה לחייב את המשיב - התובע בהפקדת ערבון כספי או ערבות בנקאית בסך של 100,000 ש"ח על פי תקנה 519 (א) לתקנות סדר הדין האזרחי.

2.         המבקש טען, כי על פי החלטת בית המשפט מיום 10/4/07, חויב המשיב בהוצאות משפט בסך של 15,000 ש"ח + מע"מ אך הוא לא שילם אותם ויש בכך כדי להעיד כאלף עדים, כי אפוטרופוס של המשיב אינו מתכוון לשלם את ההוצאות שהוטלו.

3.         עוד טען המבקש, כי בדיון שהתקיים ביום 6/6/04 בבית משפט לענייני משפחה בעניין מינוי אפוטרופוס לתובע עלה, כי לתובע אין כספים בישראל.

4.         עוד טען המבקש, כי מדובר בתביעת סרק שסיכוייה להתקבל קלושים וגם מטעם זה יש לקבל את הבקשה.

5.         הבקשה לא נתמכת בתצהיר וב"כ המבקש טען (סעיף 35), כי הבקשה נסמכת רק על טענות משפטיות ועל מסמכים המצויים בבית משפט וכן על אישורו שלו בקשר להוצאות המשפט שהנתבע מוציא בתיק זה, ועל כן לטענתו, אין צורך בתצהיר.

6.         המשיב השיב לבקשה וטען, כי אין להיעתר לבקשה.

7.         המשיב ציין, כי סיכויי ההצלחה של התביעה הם טובים ביותר ותצהיר העדות הראשית של המשיב מעלה, כי התביעה היא מבוססת.

8.         עוד טען ב"כ המשיב, כי בית משפט לא מחייב תובע במתן ערובה בשל מצבו הכלכלי.

עניין החיוב בהוצאות המשפט תלוי ועומד בבית המשפט המחוזי במסגרת בר"ע שהוגשה והמשיב גם הציע להפקיד את הוצאות המשפט בהם חויב בקופת בית המשפט.

9.         ב"כ הצדדים טענו בפני אף בעל פה בעניין זה, ובישיבת קדם המשפט התברר, כי לאחר שניתנה החלטה על חיוב המשיב בהוצאות משפט, פתח המבקש תיק הוצל"פ נגד המשיב לשם ביצוע ההחלטה.

במסגרת תיק ההוצל"פ הוטל צו עיקול על כספי המשיב.

ב"כ המבקש הציג בפני מכתב שהתקבל מבנק הפועלים וממנו עולה, כי למשיב קיימים עיקולים נוספים על אותם כספים שהוטלו בסכום של כ- 60,000 ש"ח.

10.        לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה אין מקום להורות בנסיבות הקיימות על הפקדת הערובה.

א)         ביהמ"ש בערכאה הראשונה מורה על הפקדת ערובה להבטחת הוצאות הנתבע רק במקרים חריגים.

ראה לעניין זה: ספרו של כב' השופט גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי , מהדורה שביעית בעמוד 55.

שם נאמר בין היתר:      

"כל הליך משפטי כרוך בהוצאות הן מצד מגיש ההליך והן מצד מי אשר ההליך הוגש נגדו. למרות זאת, אין בתקנות סדרי הדין השונות הוראה כללית, לפיה כל הנוקט הליך שיפוטי מחויב בהפקדת עירבון להבטחת הוצאות הנתבע. אפשר לראות, כי הוראות אלה בדבר החובה להפקיד עירבון נשמרו אך באשר מדובר בהליכי ערעור: ערעור, בקשת רשות ערעור ודיון נוסף. הגשת הליך לבית משפט בערכאה ראשונה אינה כרוכה, בהפקדת עירבון".

וכן רע"א 2442/98 עו"ד רוזן נ' עו"ד מיוחס וארנונה ניהול נכסים ויעוץ (1965) בע"מ, פ"ד נג (3) 142.

ב)                  כפי שכבר נקבע בשורה של פסקי דין, עוניו של תובע לא צריך להוביל לכך שרק בשל כך תסגרנה בפניו דלתות בית המשפט.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>